Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Minden ami szerelem 2021

2021. január 11. 09:40 - TSZTadmin

10 jel ami arra utal, hogy ideje tovább lépni

TSZT Mobil társkereső kiegészítő témái

Párkapcsolati problémák: 10 jel ami arra utal, hogy ideje továbblépni

párkapcsolati problémák

Minden párkapcsolat hatalmas reményekkel és elvárásokkal kezdődik. A párok gyakran úgy gondolják, hogy életük végéig együtt maradnak majd. Amikor azonban egyre több kérdés merül fel a párkapcsolattal kapcsolatban, fontos végig gondolni, hogy meddig érdemes ragaszkodni valami olyanhoz, amely már valószínűleg nem működik. Az alábbiakban 10 olyan jelet láthat, amelyek azt mutatják, hogy valószínűleg ideje tovább lépni.

1A kezdeti vonzalom nem maradt fent

A külsőségekhez – egy csábító mosolyhoz, szép archoz vagy igen határozott fellépéshez – való vonzalom csak ideig-óráig tart együtt egy párt. Ha a szerelem gyorsan elmúlik lehetséges, hogy annak köszönhető, hogy csupán fizikai vonzalom volt kettőjük között, ami belső kötődés nélkül nem elegendő egy tartós kapcsolat kialakítására.

2Úgy érzi, csak Ön dolgozik a párkapcsolaton

Egy egészséges párkapcsolathoz arra van szükség, hogy mindkét fél kivegye a saját részét a párkapcsolat boldogságának fenntartásában, legyen szó a problémák megoldásáról, belefektetett időről, egymás iránti érdeklődésről. Amennyiben úgy érzi, hogy csak Ön fektet a kapcsolatba energiát, a párkapcsolati problémák megoldása csak Önre várnak, ideje végig gondolnia, hogy van-e jövője a párkapcsolatnak vagy érdemes-e tovább lépnie egy új kapcsolat irányába

3Egyre több dologban egyre kevésbé biztos

Ahogy telik az idő a párkapcsolatban mindennek egyre tisztábbnak kell lennie: mik a céljaik,miként képzelik el a közös jövőt, hogyan élik a mindennapjaikat. El tudja képzelni, milyenek lesznek öt, tíz vagy tizenöt év múlva? Hol és miként fognak akkor élni? Lesz családjuk, városban vagy vidéken fognak lakni, sokat találkoznak a barátaikkal vagy inkább kettesben töltik az idejüket? Ha ezek a témák egyre kevésbé világosak és folyamatosan csak új kérdések merülnek fel Önben a párkapcsolatot illetően, érdemes elgondolkodni és beszélgetni a társsal arról, hogy hogyan folytatható a párkapcsolat.

4Több térre és időre van szükségepárkapcoslati problémák

Mindenkinek szüksége van valamennyi időre, amikor csak saját magával és olyan dolgokkal foglalkozik, amelyekkel szeretne, ez teljesen természetes emberi igény. Azonban amikor kezdi úgy érezni, hogy sokkal inkább töltené idejének nagy részét egyedül vagy másokkal, mint a társával, az egyértelmű jele a párkapcsolati problémák kialakulásának. Ha úgy érzi, hogy az idő sürgeti és partnere helyett inkább töltené az idejét új dolgok felfedezésével, esetleg egy új társ keresésével, ideje tovább lépnie.

5Mégis más értékek mentén élnének

Ahogy telik az idő kezdenek rájönni, hogy mások a céljaik, más dolgokat tartanak értékesnek az életben és másban hisznek. Gondolkodjon reálisan: vajon lehetséges a közös jövő, ha ennyire szerteágazóak a céljaik, vagy csak hatalmas és megvalósíthatatlan kompromisszumok által működhet tovább a kapcsolat?

A motiváció mértékének eltérése megjelenhet a karriercélokban, továbbtanulási célokban vagy a személyiségfejlődés különböző lépcsőiben is. Mindkét félnek nagyjából azonos szinten kell motiváltnak lennie ahhoz, hogy a kapcsolat jól működjön. Emellett fontos, hogy mindkettőjüknek világos céljaik legyenek és pontos elképzelésük arról, hogyan fogják elérni mindazt, amit elterveztek. Beszéljék át, hogy hogyan képzelik el a jövőt, milyen életszínvonalon szeretnének élni, hogyan szeretnék, hogy karrierjük és magánéletük fejlődjön, mikor szeretnének gyereket, egyáltalán szeretnének-e? Ha ezekben a kérdésekben nem egyezik a közös jövőképük, talán a kapcsolatnak sincs jövője.

6Észrevette, hogy partnere nem mindig mond igazat

A hazugságok, füllentések, esetleg a megcsalás legfontosabb alappillére, megdöntik a bizalmat és ezzel a párkapcsolati problémák alapjává válnak. Bizalom nélkül pedig a párkapcsolat már nem más, mint két ember egymás mellett élése. Ha a bizalom elveszett egy kapcsolatból, azt nagyon nehéz visszaépíteni, ha az egyik fél hazugságon kapja a másikat, mindig fel fog benne merülni, hogy vajon mikor mond igazat és mikor nem.

7Az egyik fél nagyon ragaszkodó és függ a másiktólpárkapcsolati problémák

Csak nagyon kevés párkapcsolat képes túlélni az extrém mértékű féltékenységet, az egyik fél ki akarja sajátítani a másikat, minden lépését kontrollálni szeretné vagy túlságosan is függővé teszi saját magát a másiktól, esetleg fordítva: a másik felet teszi függővé önmagától. Mindezek a viselkedésformák arra utalnak, hogy a pár tagjai nem rendelkeznek olyan érzelmi intelligenciával, ami egy boldog párkapcsolathoz szükséges.

Ha a kapcsolatban mindig mindent megtesz a partneréért és lemond saját céljairól, szükségleteiről, a legtöbb emberben sértődöttséget, bosszússágot szül. Egy egészséges, boldog párkapcsolatban mindkét fél egyenlő és mindkét fél szükségleteit és céljait egyformán ki kell elégíteni. Ha úgy érzi, hogy rengeteg dologról lemond partnere boldogságáért, azonban mindez részéről vonzatlan marad, érdemes elgondolkodni a kapcsolat jövőjét illetően.

8A partnere nem látja tisztán, hogy mi szükséges a hosszú távú boldogsághoz

Egy egészséges, boldog párkapcsolatban mindkét fél pontosan tudja, hogy egyikük sem tökéletes. Ezeket a hibákat vagy hiányosságokat azonban elfogadják és közösen próbálnak megoldásokat találni a felmerült párkapcsolati problémákra. Minden párkapcsolatban sokat és keményen kell dolgozni azért, hogy működjön és mindkét fél boldog legyen.

9Egyre többet gondolkodik azon, hogy van-e valaki más, aki jobban illene Önhöz

Normális, ha néha felmerülnek kétségei, hogy vajon tényleg megtalálta-e azt, akit keresett, azonban, ha ezek a kérdések túlságosan gyakran jutnak eszébe, érdemes elgondolkodni azon, hogy vajon nem lehet-e bennük valamennyi igazság és minden rendben van-e a kapcsolata táján vagy tényleg egy olyan partner után kellene-e néznie, akivel majd tökéletes társai lesznek egymásnak.

10Úgy érzi, nem lehet teljesen Önmaga partnere mellett

A párkapcsolati problémák, az egészségtelen párkapcsolat egyik jele, ha úgy érzi, hogy partnere próbálja megváltoztatni vagy úgy érzi, hogy nem vagy nem mindig mutathatja Önmagát. A boldog párkapcsolat alapja, hogy a két fél elfogadja egymást olyanoknak, amilyenek: hibákkal, néha kicsit idegesítő szokásokkal, úgy, ahogy vannak.

Úgy döntöttek, hogy a felmerült párkapcsolati problémák már nem megoldhatóak, a párkapcsolatuknak valóban nincs jövője és mindketten új kihívások elébe állnak?

 

Ismerkedek most! Katt https://discord.gg/fwaGUtGvnq

2021_love2021_logok_13.PNG

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://loveteamtszt.blog.hu/api/trackback/id/tr2716384040

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Minden ami szerelem 2021
süti beállítások módosítása