Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Minden ami szerelem 2021

2021. január 15. 14:28 - TSZTadmin

Soha nem a kevés szex a valódi probléma

Love2021™ társkereső kiegészítő témái

Soha nem a kevés szex a valódi probléma egy párkapcsolatban - Ez az oka annak, ha visszautasít

Az okokról röviden

A kezdeti hévhez képest egyre inkább csökkenő tendenciát mutató szexuális élet egyszerre következménye és oka is lehet a párkapcsolati problémáknak. Bizonyos mértékben természetes, ha a rózsaszín köddel burkolt, ”randizós időszakhoz” képest kevesebb az együttlétek száma. A mennyiség csökkenésének ellenére a minőség megmaradhat, sőt, folyamatosan növekedhet, akkor is, ha szám szerint kevesebbet vagyunk együtt a párunkkal.

Mindenkinek önmaga szükségleteihez viszonyítva érdemes eldöntenie, hogy mi az ami számára kielégítő. A leginkább szerencsés az, ha mennyiségbeli és minőségbeli igényekben passzolunk a párunkkal.

Az előzőekben szó esett arról, hogy milyen okokra vezethető vissza, hogy egy párkapcsolat előrehaladtával csökken az együttlétek gyakorisága.

Elképzelhető, hogy a felek libidó tekintetében különböznek, és eltérő ”étvággyal” bírnak, vagy felborultak a szerepek, és inkább szülő-gyerek dinamika szerint működnek. Az is lehet, hogy egy elsőre nem szembetűnő párkapcsolati probléma, vagy felek közötti differencia a csökkenő tendencia oka.

Mit tehetünk a szexuális életünk fellendítése érdekében?

A minőség a cél!

Tartsuk tiszteletben saját szükségleteinket, igényeinket, és libidónkat. Mindig lehet fejlődni, javítani az együttléteken, de alapvetően ne a számolgatás és a mennyiség, hanem a minőség legyen a cél.

Soha ne nyomuljunk, ne erőltessünk!

Minél inkább bekebelezzük a másikat vágyainkkal, vagy elárasztjuk, mint egy libidó cunami, annál kevésbé érünk el sikereket. Próbáljunk meg rájönni mi az oka annak, hogy partnerünk kevésbé kívánja az együttlétet.

A kezdeményezés technikájának javítása!

Kérdezzünk bátran arról, hogyan javíthatnánk a kezdeményezés technikáján, a másikra mi hatna felvillanyozóan? Elképzelhető, hogy rosszkor, nem megfelelő hangulati állapotban kezdeményezünk, felvezetés nélkül, ”durr bele” próbálkozunk, rögtön a tárgyra térve, vagy egy kötött forgatókönyv szerint, ami unalmassá válhat.

Változatosság!

Mindig törekedjünk arra, hogy változatosak legyünk, hiszen nincs egy adott séma, ami mindig működik. Kísérletezzünk helyszínekkel, pózokkal, használjuk a fantáziánkat!

Kommunikáció!

Bármilyen probléma is adódjon a kapcsolatban minőségi, tiszta kommunikáció segítségével feloldhatóvá tehetjük. Minden esetben fontos egymás kölcsönös megértése, a tolerancia gyakorlása. A szex motorolaja sokszor a figyelem, a gyengédség és az empátia.

Minden pár életében vannak boldogabb, euforikusabb és kicsit mélyebb periódusok, amikor leterheltebbek, fáradtabbak lehetünk. Nem szabad egy múlandó, átmenetei állapot esetében rögtön a legrosszabbra gondolni. Vannak olyan szakaszok, amelyek a gyakoribb együttlétről szólnak, de előfordulhat, hogy mindketten, vagy a pár egy tagja inkább a bújást, és gyengédséget igényelné. Ez a hullámzás természetes, és része egy hosszú távú kapcsolatnak.

Mikor lehet nagyobb a baj?

Sajnos gyakran a szexuális életben mutatkozó változást nevezzük meg a probléma forrásaként, de a baj gyökere nem ott van. Ezért minél inkább a szexuális életet akarjuk rendbe tenni, annál kevesebb figyelem jut az igazi okra. Előfordulhat, hogy minden igyekezet ellenére nem javul az együttlétek minősége és csak tovább ritkul a mennyiség is.

Minél nagyobb a baj a szexuális élet frontján, annál nagyobb hangsúlyt kellene fektetnünk a probléma igazi forrásának feltárására. Természetesen az intimitás hiánya egy gyűrűző kapcsolati konfliktus esetén, a későbbiekben valóban önálló problémává nőheti ki magát, ezért is fontos minél előbb cselekedni!

Mikor kérjünk segítséget?

Érdemes segítséget kérni, ha az együttlétek száma aggasztóan megritkult, vagy szinte el is tűnt a szex az életünkből. Amennyiben minőségi romlás mutatkozik, és már nem tudjuk kielégíteni partnerünket, vagy számunkra sem megfelelő az együttlét. Gyakori fertőzések jelentkezésekor is érdemes megvizsgálni annak lelki hátterét.

Merevedési, vagy ejakulációs probléma esetén, akkor, ha fájdalmas a szex. Továbbá bármilyen probléma fennállásakor, amely útjában áll a kielégítőbb, boldogabb szexuális életnek! Minél előbb nyitottak vagyunk a problémával való szembesülésre, és minél hamarabb kérünk, adott esetben egy harmadik személytől segítséget, annál gyorsabban, könnyebben oldható fel a konfliktus.

A kapcsolat egy rendszer, egy külön univerzum, melyet a két fél együttese alkot. Erre az univerzumra a benne élőknek sokszor nehéz objektíven rálátni, hiszen hajlamosak vagyunk beleragadni az álláspontunkba. Ezért is olyan hatásos, ha problémánk megoldásában szakember segítségét kérjük, hiszen egy külső szemlélő - szakértő szemmel ráadásul - többet lát, így segíthet kitalálnunk az útvesztőből.

Amennyiben a probléma túlnő rajtunk, és emésztjük magunkat, kínlódik a kapcsolat, de szeretnénk menteni azt, bátran kérjünk segítséget! Törekedjünk arra, hogy a tűzre apránként újra és újra figyeljünk, gesztusokkal, simogatásokkal, egy-egy öleléssel. Csókolózzunk minél többet, többször, és ne legyünk direktek!

Ami a legfontosabb, hogy a szex nem a hálószobában kezdődik! Egy egész nap, egy egész hét hangulata, intimitása közrejátszik a vágy lobogásában. Tekintsünk úgy a kapcsoltunkra, mint egy fára, és a szexre úgy, mint a fa gyümölcseire. Amennyiben tápláljuk, és vigyázzuk magát a kapcsolatot, az annál több gyümölcsöt fog hozni számunkra!

Egyedül álló vagy? Ha igen gyere hozzánk ismerkedni! Katt a linkre ---> https://discord.gg/fwaGUtGvnq

2021_love2021_logok_11.PNG

Címkék: szex
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://loveteamtszt.blog.hu/api/trackback/id/tr8916390886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Minden ami szerelem 2021
süti beállítások módosítása