Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Minden ami szerelem 2021

2021. január 10. 23:12 - TSZTadmin

Házasságban vagy kapcsolatban jobb a szex?

Love2021™ társkereső kiegészítő témái

Házasságban vagy párkapcsolatban jobb a szex?

Házasságban vagy párkapcsolatban jobb a szex?

Házasságban vagy párkapcsolatban jobb a szex?

Micsoda kérdés, hiszen „a szex mindenhogyan jó”, mondhatnánk. Bearanyozza az életet, minden napot és éjszakát, kiegyensúlyozottá és egészségessé teszi a párokat, jó hangulatot, jó közérzetet teremt, és olyan hormonokkal látja el a szervezetet, amelyek boldogságot termelnek. Emellett még számtalan pozitív hatása van, amelyeket felsorolni hosszú lenne, de tapasztalatból valamennyien ismerhetünk már.

 Ám mégsem egyszerű ezt a kérdést nagy biztonsággal megválaszolni, hiszen egy emberpár olyan intim tevékenységéről van szó, amelynek feltárása nagyfokú bizalmi légkört igényel, amit nem könnyű megteremteni. Nem csoda, hogy ilyen irányú tudományos értekezéseket csak csekély számban látunk.

 Kezdjük azzal, hogy egyénenként, nemenként, életkoronként változó lehet, hogy kinek hogyan jobb a szex. A szexualitás nem csupán testi tevékenység. Nagy szerepet játszanak benne a lelki tényezők is, a vágyak intenzitása, a párok intimitás iránti igénye, tehát egy olyan komplex cselekvés, amibe a legjobb esetben testileg, lelkileg és intellektuálisan is bele lehet, és bele is kell helyezkedni ahhoz, hogy az élmény a legkielégítőbb legyen. Milyen bonyolultnak tűnik, pedig milyen egyszerű, hiszen egy vágyvezérelt, ösztönös cselekvésről van szó, ami egymás szeretetének a testi kifejeződése is egyben.

 Ami bizonyosnak tűnik, az az, hogy a nők számára a házasság adja meg azt a biztonságos érzelmi hátteret, amelyben bátrabban merik megélni rejtett szexuális vágyaikat. Ugyanakkor ez a kötelék blokkolhatja is a szexuális fantáziát, ez a jelenség viszont a férfiaknál fordul elő sokkal gyakrabban. A szakterülettel foglalkozó tudósok szerint a házasság egy bizonyos idő után megkophat, a szex rutinná válhat. Egyfajta kötelező házi feladattá, amelyből elmenekülnek a vágyak, és a felek az otthonon kívül keresnek alkalmi vagy tartós partnereket. Ugyan ki ne látott vagy hallott volna már hasonló történetet?

 Az életkori tényezők is fontos szerepet kapnak a kérdés megválaszolásában. Nyilvánvaló, hogy fiatal korban, amikor még csak tanulják a párok a szerelmet, mindenféle elköteleződés nélkül szeretkeznek. Ezek az ifjúkori tapasztalatok vezetnek később oda, hogy párt választanak és elköteleződnek egy házasságban. A házasság nem csak jogi intézmény, de testi és lelki közösség is valakivel, akit a legjobban szeretünk, ezért biztos, hogy a legjobbat akarjuk adni neki a szexben is. A belefektetett energia minden párkapcsolatot karban tart, különösen akkor, ha szexuális összhangban élnek a házastársak. De ugyanez érvényes a párkapcsolatokra is.

 Későbbi életszakaszban, amikor a felnőtt emberek válás vagy haláleset miatt párjukat veszítik, már kevésbé dominál a házasság iránti igény. Ebben a korban már sokkal fontosabb a lelki társ, mindamellett természetes a szexualitás iránti sóvárgás is, de ezt megélendő már nincs szükség papírokra, ceremóniákra. Vagy ha mégis, akkor természetesen összeházasodnak a párok, de nem feltétele ez a boldog párkapcsolatnak.

 Vannak olyan nők és férfiak, akik a vadászatért rajonganak. Ők azok, akik nem esküdnek össze, akiknek felkorbácsolja a vágyait egy új partner, egy új hódítás, egy új kapcsolat. Akik erre fogékonyak, azok nem elköteleződni, hanem csábítani akarnak, számukra ez adja az életörömöt. Semmi baj vele, ha ezzel nem okoznak másoknak fájdalmat.

Kövesd FB oldalunk : Szerelem 2021

 

Ismerkedek most! Katt https://discord.gg/fwaGUtGvnq

 

 

Címkék: szex kapcsolat
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://loveteamtszt.blog.hu/api/trackback/id/tr416383718

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Minden ami szerelem 2021
süti beállítások módosítása