Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Minden ami szerelem 2021

2021. január 10. 22:49 - TSZTadmin

Boldogabbak akik hasonlítanak egymásra?

Love2021™ társkereső kiegészítő témái

Boldogabbak azok, akik hasonlítanak egymásra?

Nem alaptalan az az elképzelés, hogy boldogabbak azok a párok, ahol a párt alkotók hasonlítanak egymásra.

Hiszen a hasonló szokások, hasonló temperamentum és mentalitás, hasonló szociális és kulturális háttér mindenképpen megkönnyíti az összeszokást, összecsiszolódást. Továbbá, a hosszú együtt töltött évek során talán könnyebb lesz már félszavakból is megérteni egymást, kevesebb feszültséget szül az, hogyha nem kell például a hétköznapokban használt egyszerű szavakat is értelmeztetni, rákérdezni, hogy mit is jelentenek.

 Kétségtelenül könnyebb tehát az élet bizonyos szempontokból akkor, hogyha a pár tagjai hasonlítanak egymásra.

A hasonló környezet és társadalmi-kulturális háttér biztosan jó pont lesz majd a tágabb családok, rokonok, barátok számára. Rengeteget segíthet mindez abban, hogy könnyebben elfogadják az új párt, ez pedig óriásit lendíthet a párkapcsolat minőségén.

 Egy hasonló mentalitás, hasonló kulturális háttér is okozhat azonban egyfajta merevséget, szűk látókört, rugalmatlanságot is, ami a mindennapokban, egymás társaságában nem lesz zavaró, inkább nagyobb döntések, külső kényszerhelyzetek, krízisek esetén lehet, hogy kissé nehezen fogják azokat viselni.

 Temperamentum szempontjából is, talán célszerűbb, ha különbözünk kicsit, hiszen egy nyugodtabb, lassabb temperamentumú embert talán felpezsdít egy aktívabb, pörgősebb társ. A pörgősebb társat pedig könnyedén lecsillapíthatja egy nyugodtabb lelkületű partner.

Amikor pedig a pár mindkét tagja hasonlít egymásra a temperamentum tekintetében, akkor például egy adott stresszes helyzetben reagálhatnak hasonlóan stresszesen, idegesen és nem lesz ott a másik tag, aki esetleg segíthet neki lenyugodni, visszabillenteni őt az egyensúlyba.

 Ugyanakkor, azt sem szabad elfelejtenünk, hogy a különbözőség mindig konfliktusokkal jár.

Mindig többet kell tűrnünk egymásnak akkor, hogyha akár a kulturális hátterünk, akár a lelkivilágunk, temperamentumunk, világnézeti-családi hátterünk, magunkkal hozott hiedelemvilágunk különbözik egymástól.

 Kifizetődő lehet azonban toleranciát tanúsítani egymás iránt, hiszen ez hosszú távon akár többszörösen is megtérülhet. Egy ilyen kapcsolatba ugyanis új értékek, új nézőpontok, új normák kerülhetnek be, amit pedig nagy szívvel, kitárt karokkal, hatalmas toleranciával el lehet fogadni. Hiszen, mindketten gazdagodhatunk egy ilyen kapcsolatban sokkal jobban, mint akkor, hogyha úgymond hasonlítunk egymásra.

 Mindkét esetben gyümölcsöző lehet tehát a kapcsolat, hiszen hasonló emberek talán könnyebben összeszokhatnak. Talán kevesebb hullámhegyet és hullámvölgyet is élhetnek meg később akkor az emberek, hogyha hasonlítanak egymáshoz a párokat alkotók.

Érdemes lehet azonban bátran belevágni egy olyan kapcsolatba is, amikor különbözünk egymástól, hiszen egy ilyen kapcsolat hihetetlen mennyiségű új értéket, új nézőpontot adhat számunkra. Ezáltal pedig mindenképpen gazdagodik, szélesedik a látókörünk, nagyobb lesz a világlátásunk. Sokkal többet kaphatunk egy ilyen kapcsolattal, mint puszta a társaságot és szerelmet. Hiszen egy teljesen új világ is megnyílhat előttünk.

 Nyissuk ki a szívünket és fogadjuk tárt karokkal az előttünk lévő lehetőségeket akár egy online társkereső formájában is, hiszen akár hasonlítunk, akár különbözünk, mindenképpen boldogabbak leszünk egy szerető társ mellett!

Kövesd FB oldalunk : Szerelem 2021

Ismerkedek most! Katt https://discord.gg/fwaGUtGvnq

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://loveteamtszt.blog.hu/api/trackback/id/tr5916383690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Minden ami szerelem 2021
süti beállítások módosítása