Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Minden ami szerelem 2021

2021. január 10. 22:52 - TSZTadmin

Megbocsájtani és elengedni

Love2021™ társkereső kiegészítő témái

Megbocsájtani és elengedni..

Megbocsájtani és elengedni..

2  | 1495 Hívások

Változik a világ

Becsapós életérzés, hogy a világ kinyílt számunkra, a lehetőségek tárháza a végtelenhez közelít, így gyakran esünk abba a hibába, hogy elfelejtünk elmélyülni, inkább tovább megyünk. Minden könnyű lett, meg lehet próbálni még egyszer, valaki mással, valahol máshol.Az események felszínén való megmaradás, a könnyebb út választása, a töretlen előre tekintés nem biztos, hogy az optimizmus jele és a boldogabb élet előfeltétele. A lelkünknek szüksége van arra, hogy hagyjuk szembe nézni az elszenvedett dolgokkal, átérezzük azok hatásait, felépüljünk belőlük és tovább éljünk azok formáló hatásai után, érettebb, fejlettebb belső világgal.Az egyik legfontosabb dolog a megbocsájtás, amely szinte minden emberi kapcsolati konfliktusban jelen van. Vagy a másik félnek kell elnéznünk valamely tévedést, hibát, vagy magunktól kell elfogadnunk, hogy az adott helyzetben nem tudtunk többet nyújtani.Sokan azt gondolják, hogy ha egy kapcsolat a konfliktus következtében megszakad, nem szükséges annak lezárásával törődni, megránthatjuk a vállunkat és mehetünk tovább.

 Miért nem mindegy hogyan válunk el?

 A szeretet elenged, a harag összeköt. Hogy is van ez? A szeretet létéhez és működtetéséhez nem kell energiabefektetés, hiszen ahol helye van megszületik, betölti a lényünket. A tiszta szeretet nem változik akkor sem, ha elszakadunk egymástól, és ereje nem múlik azon, hogy biztosítjuk-e egymást a létezéséről. Az energiák szabadon áramlanak, és bizony könnyen előfordulhat, hogy távolról is segítjük egymást az életünk nehéz perceiben (más kérdés, hogy a szeretet kifejezéséhez, megéléséhez néha rengeteg energia szükséges).A harag és más ellenséges érzelmek addig élnek amíg tápláljuk őket, az alatt az idő alatt azonban szorosan összekapcsolnak azzal, aki felé irányulnak. Sajnos nem nagyon vagyunk tisztában azzal, hogy milyen hatalmas energiákat vagyunk képesek ilyen lehúzó érzelmekbe beleölni. Pedig a harag, a düh, a bosszúszomj nem csak azt húzza le aki ellen gerjed, hanem azt is, aki éleszti, forralja, dagasztja saját lelkében.A negatív érzelmek képviselte kötés gyökeres ellentéte a szeretetteljes összefonódásnak. Elsivárítja a lelket, mélyíti a magányt, rombolja az önbecsülést, aláz és a peremre taszít, miközben szorosan hozzáköt szenvedéseink forrásához. Nem engedi a másik embert sem nyugvópontra jutni, miközben a sűrűn gomolygó negatív töltésben arra is kevés az esély, hogy a kettejük közötti kommunikációban pozitív érzetű dolgok bukkanhassanak fel.

 Hogyan engedjünk el szeretettel?

 Érdekes, hogy van egy nagyon széles körben elterjedt félreértés a megbocsájtás lényegével kapcsolatban. Eszerint a megbocsájtás a másik lényében megmutatkozott hiba elnézése volna, amely önfeláldozáshoz, szélsőséges esetben mártíromsághoz vezet. A megbocsájtás útja ebben az esetben is nehéz, hiszen az ember azt érzi, hogy saját magát értékeli alul, ha ragaszkodik egy leértékelődő emberhez fűződő kapcsolathoz.A valóság azonban nem ez. A megbocsájtás azoknak a negatív érzelmeknek az elengedése, amelyek a másik döntéseivel kapcsolatban ébredtek bennünk. Gyakori, hogy ezek az érzelmek saját mintáinkhoz kötődnek és nem a másik szándékaihoz, így érdemes a megbocsátás felé vezető utat egy belső túrával kezdeni. Mérjük fel, hogy miért érezzük az adott érzelmeket a konfliktussal kapcsolatban, és könnyen lehet, hogy már így is jelentősen megkönnyebbülünk.

 Mire gondoljunk, ha el akarunk engedni valakit/valamit?

 Az életünk szereplőit mi magunk választjuk és engedjük el, miután betöltötték a szerepüket mellettünk. Az utunkat keresztező emberek feladata általában az, hogy ráébresszenek valamire, megtanítsanak nekünk egy újabb leckét a Földön elsajátítandó tudásból, ahogy nekünk is ez a szerepünk az ő életükben. A kettőnk közötti viszony és belső világaink állapota dönti el, hogy békés vagy harcias, kellemes vagy fájdalmas élmények révén tudjuk átadni egymásnak a tudást.Az egymás életében betöltött szerep után (vagy ha a másik végképp elutasítja a tanítás befogadását ettől az embertől) a legtöbb esetben elválunk, kilépünk egymás életéből. Nem mindegy azonban, hogy hogyan történik a kapcsolat lezárása.Ha a fentiekben leírt folyamatokra rálátást nyerünk, megértjük, hogy az életünk szereplői konkrét céllal érkeznek a földi létünk színpadára, sőt belegondolunk abba, hogy minden körülöttünk levő ember saját lényünk egy-egy tükre, sokkal könnyebben fogjuk tudni szeretni őket. A szeretet pedig elengedő, nagyvonalú, megbocsájtó és bölcs.

Kövesd FB oldalunk : Szerelem 2021

 

Ismerkedek most! Katt https://discord.gg/fwaGUtGvnq

Címkék: Kapcsolat vége
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://loveteamtszt.blog.hu/api/trackback/id/tr6316383692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Minden ami szerelem 2021
süti beállítások módosítása